Oorzaken van rugpijn


De meest voorkomende oorzaken van rugpijn


 

Oorzaken voor verplaatsing (subluxatie *) zijn onder meer:


(* Subluxatie als ik deze term hier gebruik is dit om aan te geven dat het gaat om een kleine (soms zelfs minimale) verschillen in het gewricht, wervel of bot en de positie ten opzichte van elkaar, die niet kunnen worden waargenomen bij rontgen of MRI scans.

Verkeerde zithoudingen


Verkeerde stretching


Onnatuurlijke bewegingen


Trauma tijdens geboorte (vóór, tijdens of na)


Verkeerde tiltechnieken


Chronisch gespannen spieren


Ongevallen


Het is waarschijnlijk mogelijk dat de meeste mensen afwijkingen ontwikkelen voor, bij of na de geboorte als gevolg van een traumatische ervaring tijdens de bevalling, keizersnede en bepaalde tests die worden gedaan met de pasgeboren baby vlak na de geboorte om de apgar score te doen.


Hierdoor komt het heupgewricht (s) en het sacrum waarschijnlijk vaak niet terug in de juiste positie. Na verloop van tijd wordt dan vaak op het consultatiebureau geconstateerd dat het kind heupdysplasie heeft en moet er een spreidbroekje worden gedragen.

Het menselijk lichaam is gemaakt om rechtop te lopen, maar aangezien wij de eerste 10 tot 12 maanden niet in staat zijn om te lopen en veel liggen, zullen de spieren en gewrichten zich aanpassen aan deze situatie.


Later in het leven zullen verkeerde bewegingen dan de aandoening verergeren,


Het moderne leven met al het slechte zitten, tillen, competitieve sporten, stretching, alle soorten van stress (ook als gevolg van

onopgeloste innerlijke kwesties), eenzijdige bewegingen tijdens het werk, onevenwichtig gebruik van onze handen (sterk links / rechts georienteerde mensen!), enz., begint dan zijn vernietigende werk, omdat we zo vaak het natuurlijke bewegingsbereik van onze gewrichten schenden , vooral in de heupen!


Bewegingen die afwijkingen verergeren en / of veroorzaken in ons heupgewricht

en / of sacrum


Zitten met gekruiste benen (waarschijnlijk de ergste van allemaal!)


Het oprekken van de heupgewricht (en) van minder dan 90 ° met de benen / knieën recht (Stretching)


Het tillen van voorwerpen over de zijkant (zelfs lichte voorwerpen)


Draaien in de heup met beide voeten stevig op de vloer tijdens het staan ​​of het bovenlichaam plat en stevig op de grond liggen. (Stretching / Yoga)


Rijden in een auto (vooral lange ritten zonder pauzes, slechte autostoelen en slechte positionering in de zitting en de verkeerde manier van in en uit de auto stappen)


en waarschijnlijk nog veel meer


De foto's hieronder tonen slechts een paar van potentieel schadelijke houdingen voor mensen met rugpijn en / of bestaande verplaatsingen (in ieder geval in de eerste twee maand na een Dorn behandeling).


Een evenwichtig lijf kan meestal wel met deze bewegingen omgaan!!!